2 st Kona Core Air SUP 10.8

11,980 kr 8,990 kr

Core Air SUP 10.8  

Core Air SUP 10.8 är SUP-brädan för dig som vill ha en bräda för allt. Vi vill att alla ska få uppleva SUP med rätt förutsättningar så därför erbjuder vi också denna lättpaddlade och stabila premium-SUP för svenska förhållanden till ett mycket förmånligt pris. 

(Paketet inkluderar 2 st brädor + 2 st ryggsäckar + 2 st fenor + 2 st pumpar + 2 st lagningssats + 2 st paddlar + 2 st leash)

36 i lager

SUP-brädan som sätter nivån för uppblåsbara SUP-brädor 

Core Air SUP 10.8 är den första och enda bräda som du behöver när du vill uppleva allt vad SUP står för. Tack vare sin exceptionella stabilitet klarar brädan med lätthet att paddlas i alla vatten och väderförhållanden. Förutom detta är brädan också oerhört smidig att transportera. Till följd av sin genomarbetade och smidiga ryggsäck är Kona Core den uppblåsbara SUP-brädan som passar perfekt att alltid ha med i både båt och i bil samt på ryggen när du ska gå eller cykla till vattnet. Flera av våra kunder har också upptäckt att de faktiskt kan korta restiden till jobbet genom att paddla sin Kona Core istället för att ta bilen! Således ett perfekt sätt att förena nytta med nöje och som dessutom bidrar till en mer aktiv och därigenom hälsosammare livsstil!

Core Air SUP 10.8 

Till följd av efterfrågan på en funktionell uppblåsbar SUP-bräda som alla kunde hantera, ville vi också konstruera en bräda speciellt för våra svenska vatten. Således ville vi skapa en allround-SUP som verkligen funkar för alla förhållanden. Tack vare sin gedigna och detaljrika konstruktion får du därav en premium-SUP där du varken behöver bekymra dig om kvalitet eller funktion, då denna bräda till och med funkar för brytande vågor och lättare forspaddling. Av den orsaken är Kona Core Air SUP 10.8 kärnan i vårt uppblåsbara sortiment med ett pris som också matchar betydligt enklare konstruktioner. Allt som allt för att du ska få möjlighet att uppleva alla fördelar med SUP och sammantaget kunna njuta av att stå på vattnet året om.

Mångsidig trotjänare

Kona Core Air SUP 10.8 utgår bland annat från världens mest efterfrågade storlek på uppblåsbara SUP-brädor. Sifferbeteckningen 10.8 står för brädans längd och motsvarar 325 cm. Denna storlek bidrar till brädans mångsidighet då detta medför att den både blir smidig att manövrera samt att även hantera och transportera.

Kärnvärden

Gällande uppblåsbara SUP-brädor så är det nämligen själva konstruktionen som avgör brädans stabilitet och prestanda och därav inte specifikt lufttrycket. En premium-bräda kan, men behöver inte pumpas lika hårt som enklare varianter. Fastän alla Konas modeller klarar att pumpas upp till 25 psi så är det rekommenderade trycket ändå inte högre än 15 psi. Som alla Konas modeller så är även Core Air SUP 10.8 konstruerad med dubbla kantförstärkta sidväggar som tillsammans med vår s.k. dropstitch-konstruktion med fler och styvare trådar. Kona Core är därför både mer hållbar och stabilare än enklare varianter. Ytterligare så har Core ett maskinbearbetat enkellaminat med förstärkta stiftfält som sammantaget gör brädan både lätt och styv men också smidig att rulla ihop.

Detaljrikedom

Några av de viktigare detaljerna när det gäller Core Air SUP 10.8 är bl.a. det kraftiga s.k. leash-fästet i aktern. Detta tillsammans med den medföljande fångremmen (s.k. leash), förhindrar att du separeras från brädan då det blåser. Kona Core har även ett kardborre-fäste för paddeln då du exempelvis vill utöva yoga eller fiska. Brädan har också en robust och justerbar backventil samt en väl tilltagen däck-matta vilket innebär bra fäste och yta då du förflyttar dig på brädan. Ett mittcentrerat bärhandtag medför enkel hantering när brädan är uppblåst. Framför däck-mattan finns även ett elastiskt packsystem där du exempelvis kan förvara vätskeflaska, förstärkningsplagg etc. under paddling. Fenboxen är av s.k. US-modell som medför att du enkelt kan byta fena om du skulle vilja. På förens undersida finns slutligen ett fäste för ankring och angöring.

Mer information

Vikt 12 kg
Brädans vikt

8.3 kg

Lastvikt

40 kg

Längd

10'8", 3,25 m

Bredd

32,0", 81,3 cm

Tjocklek

6.0", 15.2 cm

Volym

269 L

Stabilitetsvärdering

Stabilitetstal (högre är stabilare, min 74, max 180)

Glidtal (högre bättre, min 8, max 35)

11

Paddlarens vikt

< 100 kg

Användningsområde

Allround, Yoga

Färg

ljusblå-vit

Antal lager

Enkelt lager

Sidor

Dubbel

Styvhet

Styv 3

Maxtryck

20 psi, 1,38 bar

Ingående paddel

Aluminium paddel 3-delad

Ingående leash

Transparent enkel coil

Ingående ryggsäck

Kona Premium

Fenbox

US-box

Varumärke

Kona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÅR HISTORIA

Forskning & Utveckling

VÅRT TEAM

KUNSKAPSBANKEN