Dan Davis, Kona Racing

Racing är att jobba målmedvetet

SUP är extremt bra träning

Dan är en av hörnpelarna i Kona racing team. Under lång tid var fotboll hans främsta fokus och han spelade på elitnivå, bland annat i näst högsta ligan i Norge. Dan äger och driver Idrottslabbet Linköping.

Han jobbar med fysiologiska tester, utbildningar, samt träning och coaching i olika former med allt från nybörjare till elitaktiva på högsta toppnivå. Dan driver också ett cykelteam med huvudfokus Vätternrundan. Det snabbaste laget 2019 noterade tiden 6:54 och ett lag vann VR bike games. Parallellt driver han sin egen satsning på stand up paddle (SUP). Säsongens stora mål är SM, Göta Kanal SUP-lopp samt Paris Crossing.

Han brinner för SUP och är övertygad om att sporten kommer att växa, både som huvudidrott och som komplementträning till andra idrotter. För honom handlar SUP om funktionell helhetsträning och naturupplevelser tillsammans med andra.

Sex snabba frågor till Dan

1. Vilken är din idrottsbakgrund?
Fotboll. Till 2010. Bland annat spelat i Asker (Norge), Maif och IFK Norrköping och haft på mig svenska landslagströjan som 16 åring. Sedan dess konditionsidrott med fokus cykel där ett av huvudmålen 2020 är Nordiska mästerskapen i landsvägscykel, VR samt VR bike games.

2. Vad jobbar du med på Idrottslabbet och vilken är din utbildningsbakgrund?
Jobbar med fysiologiska tester, utbildningar samt träning och coaching i olika former med allt från nybörjare till elitaktiva på absoluta toppnivå i flera olika sporter. Har bland annt utfört och analyserat över 3000 laktattester. Medverkar även i olika forskningsprojekt. Vi kommer att kunna hjälpa till att utveckla framtidens paddlare med testning och träning. Utbildad elittränare, testledare samt krishanterare.

3. Hur länge har du paddlat SUP?
Sedan sommaren 2019. Joachim på Kona kontaktade mig och jag tände direkt. Vi drog snabbt igång event tillsammans. Jag började träna andra och så körde jag Göta Kanal SUP-loppet. En rivstart!

4. Vad har du för SUP-meriter?
Dom kommer 2020! Ha ha!

5. Vilka är dina stora mål för säsongen?
SM, Göta-kanal SUP lopp, och Paris Crossing.

6. Varför är SUP en sport för framtiden?
Funktionell helhetsträning för central och lokal nivå. Träna balans, stabilitet och stora muskelgrupper på samma gång. Ute i naturen. Kommer växa. Perfekt för ”andra” idrottare ha SUP som komplement men också SUP som huvudfokus. SUP kommer också va väldigt tillgängligt i framtiden.

 

Kona Ocean on Numinous dominerade Svenska Mästerskapen 2019

#3 st SM Guld #2 st Silver #stability for performace

VÅR HISTORIA

Forskning & Utveckling

VÅRT TEAM

KUNSKAPSBANKEN