PRIS SVARAR MOT KVALITET

Bra - bättre - bäst

Bra – Enkel lager konstruktion

Vi startar vägledningen med Enkel Skin eller Enkel Skikt Teknologin. Alla konstruktionsmetoder börjar med dropstitch; tusentals inre trådar mellan de två dropstitch-lagren, som när de är fyllda med luft tillåter brädan att expandera till en viss punkt innan de drar ihop sig och bildar en styv SUP.

Dropstitch-materialet är på egen hand är inte lufttätt, så då täcker ett flytande PVC-skikt dropstitchen som när den torkar, skapar en lufttät tätning. Detta är det enda skiktet. De två huvudsakliga fördelarna med enkel skikt brädor är vikt och pris. Mindre material ger en mycket lätt SUP och den är billig passar personer med en begränsad budget.

Denna konstruktion har en något lägre maxvikt än dubbel skikt, stringer eller laminerade versioner. Med brädor som använder denna konstruktion från de anständiga varumärkena på marknaden börjar på prisnivån kring 5000 sek. Nackdelarna är att dessa brädor inte är lika hållbara eller erbjuder en så autentisk paddlingsupplevelse som de andra konstruktionerna på grund av att de har färre skikt och lite mer flex i brädan. Maxtryck 20 psi. (rekommenderat pumptryck 15-17 psi)

 Bättre – Maskinlaminerad dubbellagerkonstruktion

Den maskinlaminerade dubbelskiktskonstruktionen är den nya standardiserade tillverkningstekniken för uppblåsbar SUP. Den är banbrytande och det bästa du kan få hos en standard bräda, du börjar med dropstich på en enda skiktplatta och sedan lamineras ett andra PVC-skikt direkt på det.

Lamineringsprocessen innebär att det inte längre finns kosmetiska rynkor eller bubblor på brädans yta. Och här är den riktigt imponerande biten, dessa uppblåsbara SUP:ar är 20-25% lättare och 25-30% styvare än de som använder en limmad dubbelskiktskonstruktion. Det kan innebära cirka 2 kg viktbesparing, vilket är mycket!

Dessa SUP:ar är dyrare än enkellager konstruktionerna, men under 2020 kan vi erbjuda denna konstruktion från ca 7500 sek. Om du letar efter bästa prestanda, föreslår vi att du tar en laminerad dubbelskiktskonstruktion varje gång. Maxtryck 25 psi (rekommenderat pumptryck 15-18 psi)

BÄST – Maskinlaminerad dubbellagerkonstruktion med kolfiber stringer

Våra nya uppblåsbara racing SUP:ar har utöver konstruktionen laminerad dubbelskikt adderats med Stringer Teknologin. Huvuddelen av brädan är densamma som den laminerad dubbelskiktskonstruktion; droppstitch med dubbla skikt av PVC. Skillnaden är tillägget av “stringer”. Konceptet kommer från traditionell surfbrädatillverkning, där en tunn “stringer” går från nosen till bakdelen av brädan för att ge ökad styvhet.

På dessa uppblåsbara SUP:ar är “stringern” en bred kolfiberremsa som limas fast på centrumlinjen av brädan både upp- och nedtill. Detta är förmodligen den styvaste konstruktionen på marknaden. Den viktigaste parametern beträffande denna brädmodell är styvhet. Vår nya konstruktion möjliggör ett högt lufttryck på upp till 30 PSI. Detta tillsammans med dess dubbla kolfiber “stringers” (längs med hela däck-och botten sidan) gör brädorna till de styvaste på marknaden.

Dessa två kolfiber “stringer” löper direkt under fotplaceringsområdet för att minimera brädans nedböjning eller att en onödig förändring av brädans rocker-linje orsakas av paddlarens vikt. Resultatet är minskat vattenmotstånd och överlägsen hastighet.

Dessa SUP:ar är dyrare än de andra konstruktionerna, men under 2020 kan vi erbjuda denna konstruktion från ca 10,000 kronor. Om du letar efter bästa prestanda och den styvaste brädan på marknaden är detta ditt val. Maxtryck 30 psi (rekommenderat pumptryck 20 psi)

Kona racing-team

Kona racing-team

SUP är extremt bra träning Dan är en av hörnpelarna i Kona racing team. Under lång tid var fotboll hans främsta fokus och han spelade på elitnivå,...

VÅR HISTORIA

Forskning & Utveckling

VÅRT TEAM

KUNSKAPSBANKEN