QB UV 77

4,790 kr

De modeller vi på Kona har valt för träning och tävling är den nya modellen UV samt den mer etablerade V-drive. Dessa båda modeller kompletterar inte bara varandra utan även Konas brädor exceptionellt bra. 

Tittar vi närmare på UV-modellen så ser vi bl.a. att bladet har en markant u-formad konkav. Detta ger ett mycket bra grepp under paddelcykelns drivfas som tillsammans med en relativt jämnsmal kontur ger en lätt och smidig isättning eller catchPå bladets ovansida ser vi en utbuktning, den bidrar till att stabilisera bladet och till ett enkelt urtag eller exit. Bladen på båda UV-modellerna har en kant i ABS som förhindrar att bladet spricker om du skulle råka slå i det.  

Går vi vidare till skaftet så kommer UV med ett Diamond EliteskaftDessa skaft är koniskad.v.s. att de smalnar av från blad till handtag, detta dels för att spara vikt men också för att du ska få ett fastare grepp om paddeln om du brukar “greppa ner” när du vill öka din paddelfrekvens, d.v.s. att du håller i skaftet med den övre handen istället för på handtaget. Skaften är också lätt ovala för att ge ökad precision vid isättning och styrning.  

Handtaget på UV-modellerna är i karbon och ergonomiskt utformat. 

Nollställ

UV-paddlarna kommer i två varianter, All Carbon och HexFlexSkillnaden mellan dessa är att All Carbon har ett styvare blad än Hex-Flex, där bladet är byggt i en hybridkonstruktion vilket kan upplevas som något mjukare och snällare mot kroppen. HexFlex har dessutom ett riktigt förmånligt pris 

UV-paddlarna tillverkas för närvarande i tre bladstorlekar. 77 sqin/497 cm2 som vi rekommenderar till personer som väger under 60 kg. 82 sqin/529 cm2 rekommenderar vi till personer som väger mellan 60 - 75 kg och 88 sqin/568 cm2 till personer som väger över 75 kg.  

 


Mer information

Vikt Inte tillgänglig
Varumärke

Quickblade

Bladstorlek

77 sq. inch

Längd

70-80" (178-203 cm), 75-85" (190-216 cm)

Konstruktion

Hex Flex, All Carbon

Konfiguration

Diamond Elite shaft

Färg

ljusblå-svart

Skaftmaterial

Karbon 100%

Paddeldelning

1-del

Paddelvikt

450 gram

VÅR HISTORIA

Forskning & Utveckling

VÅRT TEAM

KUNSKAPSBANKEN