Vi hjälper dig! Ring 0141-21 70 70 och prata med en av våra experter.
Nytt avsnitt av SUP-podden. Lyssna här!
Snabb leverans!
Fri frakt!
Gratis returer!
Leverans till:
Leverans till:
Sverige (SEK)
Ändra
Språk: SV / EN
SUP / PRE-LOVED / Paddlar / Quickblade Flyweight Hybrid 83
KAMPANJ
Quickblade Flyweight Hybrid 83

PRODUKTBESKRIVNING

Beskrivning:

Om Quickblade Flyweight Hybrid

Quickblade Flyweight Hybrid är en justerbar SUP-paddel med kolfiberskaft som gör paddeln både lätt och stark. Med det smalare skaftet och paddelbladet i glasfiber blir paddeltagen skonsamma. Bladstorleken på 83 kvadrat tum ger ett mjukt men effektivt grepp i vattnet. Handtaget är ergonomiskt utformat och är en del av det lättanvända Leverlock® systemet för att justera paddelns längd.

 

Quickblade Flyweight Hybrid med bladstorleken 83 är en perfekt SUP-paddel för alla under 65 kg. Paddeln passar även dig som paddlar SUP som rehabilitering.

 

 

 
Quickblade är världsledande tillverkare av SUP-paddlar. Alla SUP-paddlar är handbyggda i Kalifornien.
 

 

 

TEKNISK INFORMATION

Artikelnummer:6116102-83-H
Varumärke:Quickblade
Rekommendation 

Rekommendation

Med "Rekommendation" menas till vem och vilket användningsområde produkten primärt är anpassad för.
Användningsområde: 

Användningsområde

"Användningsområde" anger till vilken typ av vattenmiljö (kanal, sjö, hav etc) och till vilken typ av SUP-paddling (touring, träning, tävling etc) som produkten primärt är designad för.
Motion, Turpaddling
Tekniska data 

Tekniska data

"Teknik data" beskriver produkten i detalj och andra uppgifter om produkten. Om en uppgift skulle saknas så är den inte relevant för just denna produkt.
Färg: 

Färg

"Färg" avser de mest markanta färgerna i den grafiska designen. Inom kort kommer även färgtyp att anges här.
Grå
Standard Paddel 

Standard Paddel

Med "standard paddel" menas den modell av paddel som normalt ingår vid köp av uppblåsbar SUP. Specifika detaljer kring denna paddel anges nedan.
Paddeldelning: 

Paddeldelning

Med "paddeldelning" menas i hur många delar som paddeln kan plockas isär i. I regel består SUP-paddlar av 1-5 delar. Exempelvis så är en 3-delad den vanligaste för uppblåsbara SUP-brädor då dessa får plats i ryggsäcken tillsammans med brädan.
2-delad
Paddelns vikt: 

Paddelns vikt

Med "paddelns vikt" menas paddelns totala vikt i kg.
430 g
Skaftlängd: 

Skaftlängd

Med "skaftlängd" menas paddelns totala längd i cm. Gällande justerbara paddlar så anges paddelns längd där den är maximalt ihoptryckt samt maximalt utdragen.
70-80" (178-203 cm)
Skaftmaterial: 

Skaftmaterial

Med "skaftmaterial" menas vilket primärt material som paddelns skaft är konstruerat i. Oftast finns tre olika material att välja mellan, aluminium, glasfiber och kolfiber. Ett paddelskaft kan bestå av flera olika material och mängden anges då i procent. De mest exklusiva skaften består i regel av 100% kolfiber.
Glasfiber
Bladstorlek: 

Bladstorlek

Med "bladstorlek" menas paddelbladets yta, oftast mäts detta i kvadrattum eller kvadratcentimeter. Generellt gäller att ju större yta bladet har desto bättre fäster det i vattnet men detta har också att göra med bladets form. Normalt finns paddelblad i storlekarna 75-110 kvadrattum (sq in).

I många fall kan man koppla bladstorleken till användarens kroppsvikt, vilket medför att ju tyngre och starkare vi är desto större blad har vi användning för. Väger vi istället relativt lite kommer vi få bättre effekt av ett mindre blad då vi kan hålla en högre frekvens/kadens.
83 sq. inch
Bladvinkel: 

Bladvinkel

"Bladvinkel" anger vinkeln mellan paddelskaftet och bladet. Denna vinkel kan normalt variera mellan 0 grader och 15 grader för SUP-paddlar, där 10 grader är mest förekommande. Mindre vinkel medför att paddeln är som mest effektivast när hela bladet är under vattnet medan en större vinkel gör paddeln mer effektiv vid isättningen, samtidigt gör det att den är lättare att få upp ur vattnet.

Bladvinkeln hänger också ihop med paddelns längd och ju längre paddel vi använder i förhållande till vår kroppslängd, desto mindre vinkel behövs. Vill vi kunna paddla genom att använda vår kroppsvikt i större utsträckning så är en större bladvinkel att föredra.
10
Bladmaterial: 

Bladmaterial

Med "bladmaterial" menas vilket primärt material som SUP-paddelns blad är konstruerat i. Oftast finns tre olika material att välja mellan, plast, glasfiber och kolfiber. Ett paddelblad kan bestå av flera olika material och mängden anges då i procent. De mest exklusiva och styva bladen består i regel av 100% kolfiber.

Materialet i skaft och blad kan vara olika beroende på om man föredrar viss flex (böjning). Många paddlar kan exempelvis ha ett skaft i kolfiber och ett blad i glasfiber, vilket kan kännas behagligare om man inte har paddlat så mycket tidigare och då inte hunnit bygga adekvat styrka och stabilitet i skuldror etc.
80% Kolfiber 20% Glasiber
Paddelkant: 

Paddelkant

Med "paddelkant" menas kanten runt paddelns blad. Är bladet tillverkat i glasfiber eller kolfiber så är det relativt ömtåligt och kan lätt skadas vid slag. Av denna anledning så har mer kvalitativa SUP-paddlar en infogad kant i mjukare plast längst ut runt bladet.
Glasfiber
Paddelhandtag: 

Paddelhandtag

Med "paddelhandtag" menas den del som sitter överst på paddelskaftet. Denna del kan vara utformad på olika sätt och vara mer eller mindre ergonomiskt utformade. Dessa finns också i olika material. I regel är dessa gjutna i plast, glasfiber eller kolfiber. Det förekommer även handtag i trä som kan vara estetiskt tilltalande men ofta då relativt tunga. Mer exklusiva SUP-paddlar har handtag i 100% kolfiber då det bidrar till att hålla nere paddelns totalvikt och ger en bättre balanserad paddel.
Kolfiber


PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Jag vill få förtur till realisation, nyheter och kampanjer.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan